2017 – Accessoarernas stora år

Det finns precis som inför alla nya säsonger även mängder av spännande stiltips och trender även i år. För männen handlar det bland annat om att satsa på en rejäl basgarderob med hållbara plagg som fungerar i kombination med allt och mycket. Tydliga plagg man inte får mista att ha i sin basgarderob är jeans, chinos, praktiska skor och tidlösa kostymer.

Men vad gör årets look speciell och lockande om nu allt handlar om baskläder? Faktum är att en basgarderob inte alls behöver bli tråkig – tvärtom öppnar den upp för möjligheten att ha en varierad stil med många alternativ. En vit skjorta och ett par klassiska blå jeans är betydligt enklare att använda som grund för en trendig look än en mönstrad skjorta och ett par skrikiga byxor. Det handlar nämligen om att ge liv åt stilen med snygga och schyssta accessoarer som till exempel klockor, slipsar och hattar.

Även frisyren spelar en betydande roll för den ultimata looken, se bara på stilikoner som George Clooney och Brad Pitt – bägge har alltid en klädsam och trendig frisyr som ger udd åt deras annars klassiska stil. Andra fysiska detaljer som kropp och hälsa spelar även en stor roll i årets trendguide där man med hjälp av en sund och frisk kropp utstrålar stil.

Inför de kommande sommarmånaderna kan det var en trendig anledning att investera i en snygg slips. En stilfull silkeslips kommer vara en väl värd investering för hela året och de finns att hitta i både formella -och mer säsongsmässiga designs. Som sommarslips bör man dock välja linne, bomull eller råsilke som material då texturen automatiskt tonar ner formaliteten, och gärna en ljus färg som symbol för den varma årstiden.

Comments are closed.