Att uttrycka sig genom mode

Kläder och accessoarer handlar inte bara om yta. Modet gör det möjligt för oss att genom vårt yttre kommunicera till andra vad vi står för, och visa vilka värderingar som är viktiga för oss.

Att ta ställning genom mode behöver inte ske på en särskild tid eller plats, men kan kännas extra festligt vid särskilda tillfällen. Prideparaden är ett utmärkt tillfälle att visa sin ståndpunkt genom sitt deltagande och sina klädval.

Vackra motiv

En bild säger mycket mer än 100 ord, eller hur? Samma sak gäller för symboler. En tröja med ett hjärta eller en blomma kan få dig att framstå extra kärleksfull, en tröja med stopptecken kan få motsatt effekt. En regnbåge kan signalera att stolthet av att tillhöra HBTQ-rörelsen. Även färger kan ge signaler till vår omgivning. Gul är ett exempel på en färg som ofta väcker glädje, optimism och energi.

Talande texter

Ibland kan ett motiv kännas otillräckligt när det gäller att få fram sin ståndpunkt. Då behöver man förmedla sig i klartext. Vad kan då vara mer passande än en tröja med ett budskap i textform, svart på vitt? Ett flertal fina och passande tröjor finns att handla i olika butiker på nätet.