Streetwear-modet idag

Streetwear-mode tillhör kategorin informella kläder. Kaliforniens surf- och skatekultur var ursprunget till stilen som fick global spridning på 1990-talet. Därefter har stilen utvecklats och inkluderar idag ett brett utbud, från hiphopmode till att omfatta stilar av sportkläder, punk och även japanskt streetmode.

Ett sätt att uttrycka dig

Streetwear är ett sätt att uttrycka vem du är och på många sätt är det därför mer än bara plagg. Kläder är ett uttryck för människors individualitet och du kan hitta streetwearplagg som överensstämmer med din livsstil och personlighet. Idag är framförallt sneakers omåttligt populärt och har till och med blivit en lyxprodukt.

Hur du hittar din personliga streetwear-stil

Det är alltmer vanligt att kombinera streetwear med kvalitetsplagg, vilket experter menar är ett bra sätt att hitta en personlig och unik stil. Det går ut på att välja ett kvalitetsplagg eller något skapat av en designer. Resten av din outfit är däremot vardagliga och lediga, som exempelvis jeans, sneakers eller en T-shirt.

Kvalitetsplagget gör att du sticker ut från mängden och brukar ofta därför vara ett plagg som syns. Det kan exempelvis vara en jacka med en djärv och iögonfallande design. Du kan hitta dina streetwearplagg genom att söka på nätet och beställ online idag så får du ofta kläderna inom några dagar.