Slips eller fluga (eller något annat)?

När det kommer till finkläder för män är det ofta tal om just slips och flugor som essentiella accessoarer för en komplett outfit. Och medan valet mellan dessa två ibland kan vara svårt att göra, finns det också andra alternativ som kan locka.

Slips

Slipsar finns idag i en otrolig mångfald, så oavsett vilken stil du är ute efter kan du nästan garanterat hitta något som passar dig perfekt. Slipsen har dock haft perioder då den undermedvetet förknippats med arbete och liknande situationer. Men du kan egentligen ganska enkelt komma runt denna koppling bara du väljer något lite mer lekfullt vad gäller färg, mönster eller båda.

Fluga

Flugor hade något av en stilmässig återkomst för inte allt för länge sedan. Dessförinnan såg vi dem huvudsakligen tillsammans med saker som frack och smoking. Men tack vare denna återkomst finns flugan i minst lika många variationer som slipsen och vi kan ofta se med tillsammans med mer lediga stilar.

Plastrong

Plastrongen kan vara en intressant alternativ till båda dessa och kan på sätt och vis beskrivas som en kombination av en slips och en scarf. Men till skillnad från slipsen bärs plastrongen under skjortan och med öppen krage. Den har en lite mer ledig stil och kan ofta vara ett bra val där det lämpar sig lika väl att bära skjorta med eller utan slips.