Härliga vardagsmodet

Mode är för många av oss ett viktigt sätt att uttrycka oss på. Med våra kläder säger vi säkert ofta mer än vad vi gör med våra ord. När vi pratar om kläder och mode är det lätt hänt att glida in på festutstyrslar och andra glamorösa plagg och tillfällen. Men handen på hjärtat, är inte vardagsmode minst lika roligt? Det är ju det vi bär varje dag. Och varje morgon står vi inför en ny utmaning i att välja ut hur vi ska klä oss. För att underlätta den situationen gäller det att steg för steg bygga upp en sammanhängande och välfungerande basgarderob.

Långsiktighet

Precis som trenderna överlag går modet idag som tur är mot ett mer långsiktigt tänkande, där naturliga material, hög kvalitet och tidlös design premieras. På det viset kan du ha dina kläder längre, utan att de slits ut eller riskerar att betraktas som omoderna. För att hitta inspiration när du ändå vill investera i något nytt och kanske hitta något intressant online är de internationella modeveckorna en spännande källa att vända sig till. På damsidan för sommar 2020 syntes det till exempel en hel del färg, med nyanser av bland annat lila och grönt samt guld och stora blommönster.

Hantverk och klassiska material

Utöver det färgglada modet denna sommar, kommer vi även att få se lite mer klassiska designelement, som till exempel denim i olika typer av tvättar och utförande samt skinn i varierande färg och modell. Detta kombineras exempelvis med hantverksrelaterade detaljer på blusar, tunikor, koftor och väskor, till exempel spets, stickat och puffärmar. Ett nyckelplagg är kostym. Den kan eventuellt bäras med en skräddad herrväst och får gärna vara lite större i storleken. Även braletten är tillbaka (för den som vågar), och överlag finns det mycket influenser från epoker som 1960- till 1990-tal. Inte minst i form av vintageaccessoarer, som glasögon och stora smycken.