Rätt herrskor att ha i garderoben

449485-shoesHerrgarderoben brukar vara lite fattigare än kvinnornas. Men när det kommer till skor ska herrarna inte nöja sig med bara ett par skor. På det sätt kommer man inte många mil. 

Träningsskor

Ett par sköna skor som avlastar dig under promenaderna är ett måste. Om man bara ska vara på gymmet är det skönt om de är dämpande. Men ska man vara ute i terräng behöver du starkare skor som följer dina fötters rörelser och samtidigt är stabila.

Rätt storlek

Har man större fötter är det lätt att man köper skor som är lite för små, bara för att man svårt att hitta rätt storlek. Mät fötterna och håll koll på storleksguiderna när du beställer skor. Och sök hellre på nätet om du ska hitta stora skostorlekar för i butiker kommer man sällan över 46 på herrskor.

Finskor

Varje man borde ha ett par finare lack- eller skinnskor i sin garderob. Det dyker alltid upp tillställningar när det är dags att klä upp sig: bröllop, begravningar, finmiddag och dop. Ett par finskor gör att du passar in på alla festligheter och högtidliga kalas.Smörj in skinnet inför varje användning så skinnet inte spricker. Skydda dem även med vatten- och smutsavstötande medel.

Vardagsskor

Sedan ska man ha ett par vardagsskor som man kan gå i på stan, på affären och kanske på jobbet så länge de inte har klädkod. Men ett par snygga vardagsskor är ofta platta och formlösa. Det är inte bra för dina fötter eller kropp. För att hålla fötterna i trim borde du skaffa avlastade inläggssulor i skorna. Helst ska de vara formade efter dina egna fötter men det kostar en del att göra sådana. Det positiva är att du kan flytta runt sulorna i flera par skor och fortfarande gå lika bekvämt.