Shoppa till gymmet

gymkläderLåt 2016 vara ditt träningsår! Det innebär så klart lite trevlig shopping så du har allt du behöver för att kunna träna i alla väder och alla aktiviteter. 

Lössittande kläder

Köp en del lössittande kläder såsom ett par mjuka shorts i en storlek större än normal och ett luftigt linnen. Ett par sköna träningsskor kan också vara bra. Den här outfiten är för perfekt för dig som ska satsa på styrketräning. Det är sköna att träna i kläder som inte håller tillbaka musklerna. Du ska inte behöva kämpa emot hantlarna och kläderna.

Kompressionskläder

Det finns inte så mycket studier än på hur effektiva kompressionskläder är, huruvida de fungerar eller inte beror mycket från person till person. Men många idrottare säger att kompressionskläder ger dem mer explosivitet när de tränar. Det ökade trycket från kläderna ger ökat blodtryck vilket kan leda till mindre träningsvärk och längre uthållighet under träningspassen.

Tajta kläder

En uppsättning tajta kläder är också bra att ha. Det ger mindre motstånd när man tränar kondition då man vill vara så pass aerodynamisk som möjligt. Tajta kläder är inte i vägen när man ska springa på löpbandet eller åka ut på en cykeltur.

Utomhuskläderna

Inför vintern ska man ha kläder i ull och funktionsmaterial, det andas bra och tar bort fukten från kroppen utan att blöta ned plagget. Man vill gärna ha en fleecejacka, ett par fodrade byxor, en funktionst-shirt närmast kroppen och en vattentät skaljacka ytterst. Du kan ta av och ta på för att reglera temperaturen.Under sommaren vill man ha lite luftigare plagg och kan lika väl ha på sig leggings och linne, men ska man vara ute på sommarkvällarna och motionera kan man köpa en tunnare jacka.