Shoppingbudget

budgetÄr du en av dom som gillar att shoppa en hel del? Kanske är det då dags att upprätta en shoppingbudget, om du inte redan gjort detta!Den som gillar att shoppa mycket och som inte ännu befinner sig i ett tillstånd där den är ekonomiskt oberoende, måste precis som människor som har andra dyra hobbys budgetera för detta. Man kan helt enkelt inte handla för mer varje månad än man har råd med, då det annars kommer att sluta illa, något som den som tittat mycket på tv de senaste åren vet om.

Upprätta en budget

Att sätta upp en budget för sitt shoppande är faktiskt inte alls svårt. Du tar helt enkelt reda på hur många fasta utgifter du har varje månad, hur mycket du vill lägga undan för ditt sparande, och vad du har kvar till andra nöjen. En rekommendation är att inte offra hela nöjesbudgeten på shopping, då det är någonting som inte riktigt brukar hålla, utan tänk dig kanske snarare hälften av detta belopp. Om du dock verkligen vill ha en speciell sak kan du i dessa fall tumma lite på sparkontot, vilket det till viss del är till för.

Budgethandla

Om det finns någonting som kvinnor, och en del män, tenderar att ha svårt att säga nej till så är det ett par snygga skor. Du har säkert sagt eller hört någon annan säga -“man kan aldrig få för mycket skor”, och många lever faktiskt lite efter denna devis. Det är dock självklart en sanning med modifikation, men hur det än ligger till så finns det sätt att komma billigare undan än vad många vet om, om man nödvändigtvis måste utöka sin redan gigantiska skogarderob med ytterligare ett par (här dömer vi ingen)!